CBvS-president Hoefdraad ontvangt eerste exemplaar EFM Magazine

“Dit is het juiste initiatief om te werken naar een hoger niveau van bewustzijn van Surinamers over de ontwikkelingen binnen de financiële en economische sector!” Dat zei president Gillmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname gistermiddag nadat hij het eerste exemplaar van EFM Magazine in ontvangst had genomen. De president gaf aan aangenaam verrast te zijn over het concept van het magazine en stelt het op prijs dat het nieuwe blad aandacht besteedt aan macro-economische en monetaire ontwikkelingen in Suriname. Hij prijst het initiatief en is bereid zijn volledige ondersteuning te verlenen bij de komende edities. Hoofdredacteur Rachel Parsan-Lalbiharie koos voor de CBvS-president, omdat deze instantie een belangrijke rol speelt binnen de Surinaamse economie met betrekking tot het bepalen van het monetair beleid en supervisie op de financiële sector. Dit stelt het bedrijfsleven in staat om planmatig te werk te gaan bij zijn bedrijfsvoering. Voor de financiële sector is er reeds een Wet Toezicht Kredietwezen afgekondigd in november 2011 en verder zijn nog af te kondigen  de Wet Toezicht op het Verzekeringsbedrijf en de Wet Toezicht op de Kapitaalmarkt.
IR Publicaties & Evenementen richt zich met EFM Magazine op managers, ondernemers, zelfstandige beroepsbeoefenaren, studenten en andere lezers die zakendoen in en met Suriname. EFM staat voor ‘Economisch’, ‘Financieel’ en ‘Management’.  Uit marktonderzoek is gebleken dat er behoefte is aan relevante informatie over economische ontwikkelingen, de financiële stand van zaken in binnen- en buitenland en ontwikkelingen op de diverse managementgebieden.
Met de officiële overhandiging van het eerste exemplaar is EFM Magazine officieel geïntroduceerd en ligt het vanaf 3 augustus in de winkels.  “EFM Magazine wil mensen op een overzichtelijke manier voorzien van informatie bij de bedrijfsvoering, bij het studeren, maar wil tegelijkertijd ook aan het denken zetten zodat men zich inzet voor een betere leef- en werkomgeving”, zei Parsan-Lalbiharie.
EFM Magazine is de eerste uitgave van IR Publicaties & Evenementen. Deze onderneming is in januari 2012 opgericht en verzorgt publicaties en evenementen met een informatief en educatief karakter. In het nieuwe magazine laat de uitgever Surinaamse ondernemers en managers informeren door verschillende Surinaamse deskundigen. Daarmee hoopt de uitgever bij te dragen aan de vorming, ontwikkeling en inspiratie van ondernemend Suriname. Ook voor studenten in het hoger beroepsonderwijs is EFM Magazine een bron van goede en duidelijke informatie die zij kunnen gebruiken voor o.a. scripties en presentaties. EFM Magazine is vanaf 2 augustus elk kwartaal te koop voor SRD20 bij boekhandels en enkele supermarkten. Via de uitgever kunnen geïnteresseerden ook een abonnement nemen.

error: Kopiëren mag niet!