Sergio Emanuelson wint Suripop XVII

De 17de editie van Suripop is gewonnen door de componist Sergio Emanuelson. Zijn lied Koloku, het levensverhaal van zijn vrouw, werd gezongen door Lady Shaynah en Elvin Pool. Met 248 was ze beter dan de nummer 2 en 3, die respectievelijk 238 en 206 punten vergaarden in dit componistenfestival. Onderwijsminister Shirley Sitaldin reikte namens president Desi Bouterse de Jules Chin A Foeng-trofee uit. Emanuelson kreeg ook een geldsbedrag van SRD 7500. Op de tweede plaats eindigde het lied Tan Fu Mi van componist Euredice van Coblijn. De Nederlandse zanggroep Replay bracht dit lied op het podium. Van Coblijn won SRD 5000.  Nummer 3 werd het lied Dream To Happiness van de schrijver Winston Echteld. Dit werd vertolkt door Emmely Kartoredjo en was goed voor SRD 3000. DNA-voorzitter Jenny Simons maakte ook bekend dat de Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur binnenkort een stuk terrein op haar naam zal krijgen van de regering Bouterse

error: Kopiëren mag niet!