Schaarste aan uien en aardappelen

Er is een kleine schaarste aan aardappelen en uien. Volges Radjen Ramsoedith, directielid Combe Markt, kan er niet gesproken worden van een schaarste. Wel is er sprake van minder aanvoer van deze producten. De kwaliteit van deze twee producten is zo slecht, waardoor niemand het risico durft te nemen om een grote partij binnen te halen. Volgens Ramsoedith is dit te wijten aan een slechte oogst in voornamelijk Nederland. Het product is niet geschikt om te exporteren omdat het snel bederft. Ook Combe Markt heeft maar een kleine voorraad uien binnengehaald. Zij zijn echter door hun voorraad uien en aardappelen heen.
Ramsoedith geeft aan dat maandag wederom een kleine partij uien binnenkomt. Hij gelooft dat deze situatie nog zeker een twee tot drie weken zo zal blijven. Volgens hem heeft Combe Markt geprobeerd om voor de import uit te wijken naar Canada, Amerika en Brazilië, maar dat is niet gelukt. De prijs van uien is door de schaarste gestegen van SRD 1,75 naar SRD 2,50. In Nickerie geven onthutste burgers aan dat zij SRD 4,25 voor een kilo uien moeten betalen. Ramsoedith zegt niet op de hoogte te zijn hiervan. De prijs is volgens hem aan de hoge kant. Ramsoedith zegt dat bij de nieuwe oogst de prijzen wederom zullen dalen.

error: Kopiëren mag niet!