Covab Nickerie krijgt materiaal voor praktijklessen

Docent Chitra Badal- Badalchaudarie van Hogeschool Verpleegkunde te Leiden (Nederland) heeft het Elsje Finck Sanichar College (Covab) gisteren een welkome geste gedaan. Badal doneerde middelen die speciaal gebruikt worden voor de inrichting van een trainingslab voor de verpleegkunde. De donateur is zelf student geweest bij Covab in Suriname. Het  materiaal had in principe een andere bestemming, maar Badal heeft zich ervoor ingezet dat de spullen richting Suriname kwamen. ‘De verpleegkunde in Suriname verdient het’, zegt Badal. Zij wil het Covab ondersteunen om de opleiding kwalitatief op niveau te houden, zodat verantwoorde zorg aan de zieke mens geboden kan worden. De gedoneerde spullen bestaan uit onder meer een oefenpop en materiaal voor de stomabehandeling.
Covab-directeur Yacintha Lieuw A Soe was zichtbaar onder de indruk van de geste. Materiaal voor de praktijklessen is duurzaam en duur. De oefenpop alleen heeft al een waarde van 4.000 euro. De gedoneerde  goederen zullen worden gebruikt voor de inrichting van het skills lab voor de verpleegkundige opleiding van het Covab in Nickerie. Tot dusver had het Covab wegens gebrek aan middelen voor de praktijklessen gebruikgemaakt van de  faciliteiten van het Streekziekenhuis Nickerie (SZN).
De Covab-directeur hoopt dat meer ex-studenten het voorbeeld volgen. Het college heeft ondersteuning hard nodig. Covab wil graag via de sociale media (facebook) en de eigen website in contact treden met voormalige studenten.

error: Kopiëren mag niet!