Fraudezaak Surpost: Financiënminister Wijnerman gedagvaard als getuige

In de geruchtmakende fraudezaak waarin twee voormalige Surpost -directieleden en een douaneambtenaar terecht staan, heeft de strafrechter behoefte om de huidige minster van Financiën, Adelien Wijnerman, als getuige te horen. Dit zal op 18 oktober gebeuren. Vrijwel alle getuigen en ook de verdachten zijn reeds gehoord. In deze zaak worden Carlo Godlieb, Steve R. en de douanier Mohamedoemar K. verdacht van verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen (money laundering).
De verdachte Carlo Godlieb, voormalig directeur van Surpost, heeft op de afgelopen zitting twee uren gesproken. Godlieb is vanaf 1998 werkzaam bij Surpost. Hij gaf aan dat hij zijn baan als een missie zag. Aan hem worden samen zes verwijten gemaakt. Hij gaf bij de rechter te kennen dat hij volmacht had om ‘zaken af te handelen’. Het drietal is in afwachting op de uitspraak, voorlopig op vrije voeten.
Tijdens de behandeling was geen van de verdachten aanwezig. Ze waren wel ter plekke toen de behandeling van de zaak afgelopen was.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!