OM verwijt politie slecht onderzoek: Vrijspraak geëist in moordzaak

De openbare aanklager, Duncan Nanhoe, presenteerde gisteren zijn voorstel in de levensberovingszaak van de weduwe Wilma Kalpoe. Zij werd op 4 november 2010 aan de Anton Dragtenweg op een tragische wijze om het leven gebracht. Nanhoe gaf duidelijk aan dat de politie de zaak slecht heeft onderzocht. De sterke arm heeft vele zaken nagelaten. Om de hals van de overledene was een draad gewikkeld. Ook was er op de rug van de vrouw een voetspoor merkbaar. Echter heeft de politie deze zaken niet nader bekeken. In deze zaak was de verdachte, Mark C., aangehouden. Op de afgelopen zitting werd hij op verzoek van zijn raadsman voorlopig in vrijheid gesteld. Vanwege gebrek aan bewijs eiste de vervolgingsambtenaar vrijspraak tegen deze verdachte. Volgens Nanhoe heeft de dochter van de overledene op de zitting verklaard dat ene Ramdien, een vriend van haar moeder, veel meer zou weten over de moord op haar moeder.
De dochter had aangegeven dat Ramdien een geldsbedrag van US$ 70.000 had geleend bij haar moeder met de bedoeling het te investeren. Hij ging vaker thuis bij mevrouw Kalpoe. Na de dood had de dochter die vriend op geen enkele rouwvisite gezien. Op de dag van de crematie was hij er wel. De dochter kreeg echter het gevoel dat hij niet zichzelf was. De dochter heeft het vermoeden dat deze vriend meer weet over de moord. De vervolgingsambtenaar gaf aan dat de politie deze zaak verder moet onderzoeken.
De raadsman van de verdachte was het eens met de officier. Hij betoogde dat de politie inderdaad vele steken heeft laten vallen. In verband met de kwestie omtrent Ramdien zei de raadsman dat de politie te veel gefocust heeft op Mark. Uit het politioneel onderzoek zijn er geen bruikbare bewijzen naar voren gebracht. De raadsman verzocht de rechter dan ook om conform de eis te willen veroordelen. Mark gaf in zijn laatste woord te kennen dat hij blij is dat er een einde aan deze zaak is gekomen. Hij beweerde dat hij niet schuldig is aan deze moord. Kantonrechter Dinesh Sewratan zal op 15 augustus uitspraak doen. De verdachte werd aangezegd om aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!