Halskettingtrekker gaat voor twee jaar achter de tralies

Ritesh Bacha gaat voor twee jaar de bak in. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan diefstal middels geweldpleging. Een vrouw die naar de winkel ging om boodschappen te doen, kreeg het gevoel dat de twee jongemannen die voor de winkel stonden, onder wie Bacha, iets van plan waren. De vrouw deed haar boodschappen en liep naar huis. Onderweg keek zij om en zag de twee jongens op een bromfiets achter haar aanrijden. Een van ze vroeg haar naar een bepaald adres. De vrouw knoopte haar bloes dicht, omdat zij het gevoel kreeg dat deze twee jongemannen rovers waren. De vrouw had twee kettingen om haar hals.
Volgens verklaring van de benadeelde had Bacha haar kettingen weggerukt. Zij bleef om hulp roepen, maar de rovers waren weer heel snel weggereden. In deze zaak heeft de politie ook beeldmateriaal, waaruit blijkt dat Bacha zich daadwerkelijk voor de winkel had opgehouden. De benadeelde heeft de verdachte positief herkend. Ondanks zoveel bewijsmiddelen ontkende Bacha het feit. Zijn raadsvrouw verzocht de rechter om een verzachtende straf te willen opleggen. De rechter veroordeelde Bacha conform de eis tot 2 jaar met aftrek.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: