Johannes Alfaisie kampioen Victoria damcompetitie‏

Op zondag werd de laatste ronde van het interne kampioenschap van damvereniging Victoria afgerond.  Aan het begin van de laatste ronde had Johannes Alfasie 1 punt meer dan Sewpal Nannan (resp. 16 om 15). Om het kampioenschap veilig te stellen moest Alfaisie winnen van Cliff Karijodrono, terwijl Nannan geen fout mocht maken tegen Ricardo Palisie om een kans te maken op dit kampioenschap. Beide spelers wonnen hun partij, dus werd Alfaisie kampioen van Victoria. Lachende derde van de dag was Jack Dharmoen. Hij was al uitgespeeld en had 13 punten. Slechts het verlies van Palisie tegen Nannan garandeerde hem de derde plaats. Alfaisie is de huidige semikampioen van Suriname en heeft hiermee Sonny Kaiman onttroond. Hij kreeg een eigendoms- en een wisselbeker. Alfaisie is ook 1 van de 3 dammers die Suriname later dit jaar zullen vertegenwoordigen op de 17de Pan-Amerikaanse damkampioenschappen in Brazilië. Uitslagen van de laatste dag: Alfaisie – Karijodrono  2-0, Kaiman – Adaba 1-1, Wijntuin – Azimullah 0-2 en Palisie – Nannan 0-2.

error: Kopiëren mag niet!