Inverzekeringstelling geweldenaar Nickerie rechtmatig

De rechter-commissaris heeft de aanhouding van de 30-jarige Nickeriaan die ervan verdacht wordt zijn 19-jarige concubine te hebben mishandeld, met 30 dagen verlengd. De rc toetste de inverzekeringstelling op rechtmatigheid. De 19-jarige vrouw, Kavita Bhondoe, heeft een eind gemaakt aan haar leven door het verdelgingsmiddel ‘Gramoxone’ in te nemen, omdat zij het niet meer zag zitten. Zij heeft twee kinderen achtergelaten van respectievelijk 8 maanden en 2 jaar.
Uit buurtonderzoek is gebleken dat de verdachte zijn vrouw vaker mishandelde. Op haar sterfbed heeft het slachtoffer verklaard dat zij de mishandeling niet langer kon verdragen. Bij de obductie zijn duidelijk tekenen van geweld aangetroffen op het lichaam. Echter had de vrouw nooit formeel aangifte tegen haar man gedaan bij de politie.
De moeder van de 19-jarige heeft het vermoeden dat haar dochter het verdelgingsmiddel onder dwang heeft ingenomen. ‘Dit heeft zij niet verklaard tegenover de politie op haar sterfbed’, zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden. Zij gaf aan geen enkele uitweg meer te zien in haar leven, reden waarom ze besloot zichzelf van kant te maken. Op de dag van de mishandeling wilde de geweldenaar doksenvlees eten. Toen hij zijn zin niet kreeg, ging hij over tot mishandeling van de vrouw.

error: Kopiëren mag niet!