Echtgenoot krijgt hoofdzakelijk voorwaardelijke straf voor huiselijk geweld

Roy Bholasing die zijn echtgenote en zijn twee zonen heeft mishandeld, kreeg een voorwaardelijke straf van de rechter. Het vonnis luidde 10 maanden gevangenisstraf, waarvan 9 voorwaardelijk met aftrek. Indien Bholasing binnen de gestelde proeftijd zich schuldig maakt aan een strafbaar feit, moet hij het voorwaardelijke deel van 9 maanden alsnog uitzitten. De verdachte heeft reeds een maand in voorarrest doorgebracht. De magistraat stelde vast dat de verdachte er een gewoonte van had gemaakt om onder invloed van drank het leven van zijn vrouw en kinderen zuur te maken. De buurtbewoners hebben de terroriserende handelingen van deze verdachte bevestigd. De echtgenote heeft op de zitting gebruikgemaakt van haar zwijgrecht. Zij wenste geen verklaring af te leggen.
De advocaat betoogde dat de verdachte voor 2 maanden naar Nederland was. Bij terugkeer ontstond er een conflict in de verhouding. Hierdoor is de huiselijke situatie geëscaleerd. De verdachte heeft een drankprobleem. De raadsvrouw verzocht de rechter om een geheel voorwaardelijke straf op te leggen. Volgens de officier van justitie is alcoholisme de oorzaak van de ruzie. De magistraat heeft conform de eis van de vervolgingsambtenaar de verdachte gevonnist tot 10 maanden gevangenisstraf waarvan 9 voorwaardelijk. De verdachte was eerder op vrije voeten gesteld. Hij was niet aanwezig tijdens de behandeling.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!