Personeel BDT ontevreden over uitbetaling deel vakantiegeld

Het personeel van het Bureau Dak- en Thuislozen (BDT) is ontevreden over het vakantiegeld dat voor een deel is ingehouden. Medewerkers die langer dan een jaar in dienst zijn, hebben recht op 96% van de bruto maandbezoldiging als vakantiegeld. Het loonstrookje van deze maand  geeft echter aan dat 95% van het brutoloon is gestort als vakantiegeld. De personeelsleden eisen opheldering hierover en vragen zich af waar de 1% naar toe is gegaan.
De BDT-manager bevestigt tegenover Dagblad Suriname dat niet het volledige bedrag gestort is. De manager kon de reden hiervoor niet aangeven. Daarvoor zou ze in contact moeten treden met de directeur, die vanwege een sterfgeval met verlof is. Voorzitter Murwin Leeflang  van de personeelsbond bij BDT zegt informeel de klacht te hebben vernomen. Hij zal de zaak verder onderzoeken.

error: Kopiëren mag niet!