Hoek Coesewijnestraat en Rust en Werkweg krijgt verkeerslichten

Het ministerie van Openbare Werken zal verkeerslichten plaatsen op het drukke kruispunt van de Coesewijnestraat en de Rust en Werkweg. Dit om het verkeer op deze hoek, dat een hoge intensiteit heeft en vaker vastloopt, in goede banen te leiden, deelt Henk Wip, hoofd afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken (OW), Dagblad Suriname mee. Het ministerie heeft ook andere verkeerspunten in studie waar noodzakelijk ingegrepen moet worden. Zo treft OW momenteel voorbereidingen voor het plaatsen van verkeerslichten op het kruispunt van de Jan Steenstraat, de Copernicusstraat en de Gompertstraat. Ook is in studie het plan om de Ringweg tot een eenrichtingsweg te maken. Het ombouwen van deze verkeersader tot een voorrangsweg zal bijdragen tot een goede doorstroming van het verkeer in Paramaribo Noord, zegt Wip.
Het hoofd Verkeer nam gistermorgen poolshoogte bij het drukke kruispunt van de Johannes Mungrastraat en de Tweede Rijweg, waar voor het eerst verkeerslichten zijn geplaatst. Deze stoplichten draaiden gistermorgen proef. Automobilisten reageerden positief op de instelling van dit wegmeubilair. Het is opvallend dat veel weggebruikers de hoofdstromen van de Verlengde Gemenelandsweg en de Kasabaholoweg vermijden en  uitwijken naar de Johannes Mungrastraat. Het gevolg is dat het verkeer over de Johannes Mungrastraat de afgelopen jaren een hogere intensiteit vertoont en daarom vastloopt. Wip zegt dat weggebruikers gestimuleerd zullen worden om meer gebruik te maken van de hoofdstromen.
Het is ook verwachtbaar dat op het kruispunt van de Johannes Mungrastraat en de Kernkampweg verkeerslichten geplaatst worden, zegt Wip. Gisteren draaiden ook de verkeerslichten op de hoek Zinniastraat en de Verlengde Gemenelandsweg proef. Na jaren zijn er weer verkeerslichten geplaatst op deze hoek. Behalve stoplichten worden ook mogelijkheden bekeken voor het plaatsen van  rotondes voor een vlotte doorgang van het verkeer in en rond Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!