OS Hanna'slust Musicalkampioen KBF 2012

Op zaterdag 28 juli werd in het Jeugdcentrum de Musicalkampioen van het Kinderboekenfestival 2012 gekozen. Drie scholen mochten meedingen naar de kampioenstitel, te weten de C.W. Blijdschool, de Openbare School Balona en de Openbare School Hanna’slust. De voorronde vond in de periode voor het Kinderboekenfestival plaats, maar de organisatie vond het noodzakelijk de scholen meer tijd te gunnen om de finale goed voor te bereiden.
Aangezien er ook leerlingen van de zesde klassen aan de musical deelnamen, werd ervoor gekozen om de finale meteen na de zesdeklasse- toets te organiseren. Het is de eerste keer sinds het Kinderboekenfestival wordt georganiseerd dat er in het natraject een finalewedstrijd wordt gehouden. De activiteit van zaterdag mag gezien worden als afronding van het Kinderboekenfestival 2012 en als beginpunt van het Kinderboekenfestival 2013. De aanwezigen werden weer bepaald bij het KBF-thema ‘welzijn’ en de slogan van 2012 ‘Nu ik weet wat ik wil, ga ik blij op weg. Ik streef naar welzijn en doe echt mijn best!’ De leerlingen en leerkrachten hebben hierdoor impulsen gehad om mee te nemen voor de wedstrijden van het volgend kinderboekenfestival. Tot Musicalkampioen is gekozen de Openbare School Hanna’slust en deze school zal optreden tijdens de vakantieactiviteiten georganiseerd door Stichting Projekten op 6, 7 en 8 september in het Jeugdcentrum. In de presentatie gaf de Musicalkampioen het publiek als boodschap mee: ‘Weten en willen wordt één; Welzijn is voor iedereen!’ Alle deelnemers ontvingen een certificaat, een gouden, zilveren of bronzen medaille, een boekenbon en een tas met inhoud. De school die kampioen werd, kreeg bovendien een eigendomstrofee. In 2013 zal het Kinderboekenfestival eerst worden gehouden in het district Sipaliwini, vervolgens in het district Commewijne en ten slotte in Paramaribo.
 

error: Kopiëren mag niet!