Militair gehoord in steekpartijzaak Albina

Een militair getuigde in de steekpartijzaak, waarbij Benito K. terecht staat. Aan de verdachte wordt ten laste gelegd dat hij een man met een mes zou hebben bewerkt op Albina. Volgens de militair was Benito op die bewuste dag onder invloed van alcohol. Hij zou een ruzie bij de bar hebben gecreëerd, waar deze militair aanwezig was. Een omstander had Benito meegenomen om erger te voorkomen.  Op een bepaald moment hoorde de militair een gegil. Toen hij bij de vechtpartij arriveerde, was er reeds gestoken. Hij zag dat het slachtoffer Benito in een wurggreep  hield. Op dat moment zag hij vier mannen. Twee waren in gevecht met Benito en twee stonden te kijken.
Omstanders hadden partijen uit elkaar gehaald. De militair had de steekpartij niet meegemaakt. Wat hij wel kan zeggen, is dat Benito vervelend deed op die bewuste dag. Dit is ook bevestigd door de bewoners. Indien de verdachte dronken is, gedraagt hij zich onbehoorlijk. Dat is de aanleiding geweest van de steekpartij.  “Kunnen dronken mensen niet gelijk naar huis gaan en slapen”, merkte de rechter op. Clifton is reeds eerder op vrije voeten gesteld. Benito is visser en loopt altijd met en vissersmes. Hij gaf aan dat hij vanwege de wurggreep in ademnood verkeerde. Hij haalde toen zijn vissersmes van onder zijn trui en bewerkte het slachtoffer daarmee. Op 5 oktober wordt deze zaak verder behandeld. Clifton werd aangezegd om aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!