“Alle gedetineerden hebben een telefoon”

“Alle gedetineerden hebben een telefoon”, zei Djegindrakoemar B. aan de kantonrechter gisteren. Djegindrakoemar was in mei 2010 veroordeeld tot 10 jaar celstraf wegens mensenhandel. Hij was het brein van deze business tussen Suriname en Trinidad. Djegindrakoemar werd nu ervan verdacht dat hij tijdens zijn detentieperiode een persoon van een fors geldsbedrag heeft opgelicht. De verdachte belde naar een kennis. Een dochter van de kennis beantwoordde de telefoon. De verdachte vernam van de dochter dat haar vader reeds overleden is. De verdachte hield de dochter telefonisch voor dat haar vader een perceel had aangevraagd. Omdat dit de laatste wens was van de vader, was de dochter bereid het perceel te kopen. De verdachte heeft 9 verschillende rekeningnummers van zijn comparanten aan de dochter doorgeven. Zij heeft op haar beurt forse geldsbedragen op die rekeningen gestort. De verdachte ontving zelf geen gelden op zijn eigen rekening.
De verdachte verklaarde dat iedereen die betrokken was in deze zaak, geld heeft ontvangen. Het frappante hierbij is dat de verdachte al zijn strafbare zaken vanuit de inrichting heeft gedaan. Bij de oplichting heeft hij zich voorgedaan als een vrouw en wel onder de naam Mahabir. Hij heeft met een verdraaide stem tot de benadeelde gesproken. “Jij bent een master planner. Dit moet je niet als een compliment nemen”,  merkte de rechter op.  Djegindrakoemar heeft twee advocaten in de arm genomen om hem te verdedigen.
Djegindrakoemar gaf aan dat de personen van wie hij de rekeningnummers aan de benadeelde had doorgespeeld, ook veel zaken voor zichzelf hebben opgezet. Echter weet hij niet hoeveel geld de benadeelde op de verschillende rekeningen had gestort. De andere mededaders zijn volgens Djegindrakoemar reeds in vrijheid gesteld. Op de dagvaarding heeft hij niets over de mededaders gelezen. De magistraat stelde deze zaak uit naar 4 oktober. Op die dag zal het Openbaar Ministerie zijn strafvoorstel presenteren en zullen de raadslieden eventueel mogen pleiten. Deze zaak wordt behandeld zonder afbreking van de detentie van de veroordeelde verdachte.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!