Leakat Mahawatkhan: ‘Nasibdar heeft niets te zoeken in Nickerie’

‘Nasibdar heeft niets te zoeken in Nickerie’, meent rijstproducent Leakat Mahawatkhan. Voorzitter John Nasibdar van Nieuw Suriname heeft verklaard voorstander te zijn van microkredieten aan de rijstboeren via een lokale spaar- en kredietcoöperatie. Mahawatkhan vraagt zich af welke belangen Nasibdar heeft in het rijstdistrict. ‘Iedereen die politieke problemen heeft, rent naar Nickerie om zogenaamd iets te doen voor de rijstboeren. Nasibdar denkt dat hij voldoende stemmen gaat behalen in Nickerie bij de komende verkiezingen.’ De rijstproducent hekelt het feit dat personen politiek bedrijven met de rijstsector. Mahawatkhan betwijfelt of Nasibdar kennis over de rijstsector heeft en/of microkredieten de juiste oplossing zijn voor de rijstboeren. ‘Of heeft Nasibdar het gemunt op de bezittingen van de boeren die zij gaan verliezen wanneer ze de lening niet kunnen terugbetalen?’ Mahawatkhan betitelt de kwestie van microkredieten als pure ‘belazerij’.
Volgens Mahawatkhan  is de coördinator van het Rijstorgaan, Badrisein Sital, de enige persoon die het meent met de rijstsector. ‘Hij doet ten minste moeite door eigen initiatieven te ontplooien. Politieke mensen proberen hem af te maken, omdat hij ze voor is geweest met het geval van de incentives.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!