Uitstel aanbieding geloofsbrieven ambassadeur Pardi in Australië

De aanbieding van geloofsbrieven van onze ambassadeur in Indonesië, Amina Pardi, aan Australië, welke aanvankelijk voor eind juli 2012 was gepland, is uitgesteld. Pardi is door de regering benoemd tot niet-residerende ambassadeur van Suriname in Australië en de Filipijnen. Dagblad Suriname verneemt dit van haar bronnen. De reden  voor het uitstel is dat Pardi, die  op vakantie in Nederland vertoefde, heeft aangegeven ziek te zijn en van de dokter geen toestemming te hebben gekregen  tijdig naar Jakarta terug te reizen en vervolgens naar Australië. Er is nog geen nieuwe datum voor de aanbieding van de geloofsbrieven vastgesteld. De aanbieding van geloofsbrieven aan president  Benigno Aquino III van de Filipijnen is door Pardi op schema gezet voor eind van dit jaar.
Pardi maakt er zelf geen geheim van dat zij zich niet gelukkig voelt in Jakarta.  Het ministerie van Buitenlandse Zaken doet er alles aan  om Pardi naar haar zin te maken in Indonesië. Ten behoeve van haar is een nieuwe Mercedes Benz als dienstauto aangeschaft. De zwarte Toyota Camry, waarin   de vorige ambassadeurs van Suriname in Jakarta  reden, wordt nu als boodschappenauto gebruikt. Onze bronnen melden verder dat om Pardi  zoveel mogelijk het gevoel te geven van  home away from home,  minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken,  nu  een zus van Pardi tot diplomate heeft benoemd, die ook op de ambassade in Jakarta  te werk wordt gesteld. De echtgenoot van deze zus zal worden toegevoegd  aan  het  personeel  bij de residentie van Pardi. Drie leden van de familie Pardi  hebben dus werk gevonden op de ambassade van Suriname in Indonesië. Inmiddels zijn ook nog twee andere  personen aan de ambassade in Jakarta toegevoegd, zodat  het totaal aantal  Surinaamse diplomaten op de post thans vier bedraagt, een verdubbeling van het aantal vanaf het bestaan van deze ambassade.

error: Kopiëren mag niet!