Renovatie poli Johanna Margaretha vordert gestaag

De renovatie van de oude poli te Johanna Margaretha verloopt gestaag. De krant nam een kijkje op de plantage in Commewijne en vernam van adjunct districtssecretaris Dewanandsingh Rosik dat het gebouw voor 90% klaar is. “Het timmerwerk is al gedaan, nu het schilderwerk alleen. Samen met de burgers van Margaretha en de technische dienst van het commissariaat wordt er hard gewerkt. We zijn nu bezig een looppad aan te leggen en daarna zullen ook de goten worden opgehaald. Het erf wordt bezand en na het gebouw te hebben geverfd, zal het opgeleverd worden aan de districtcommissaris.” Nadat het gebouw is opgeleverd, zal de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) het inrichten en voorzien van een huisarts. Het oude gebouw verkeerde in een zeer slechte staat. De plaatselijke bevolking moest eerst de rivier oversteken om een huisarts te bezoeken, omdat de laatste twee jaren ook geen huisarts naar dit gebied wilde trekken voor het werk. Op de parlementariër Sheilendra Girjasing (VHP) werd een beroep gedaan en hij reageerde gelijk. Girjasing zegt dat enkele parlementariërs, onder wie Ronny Tamsiran en hijzelf, tijdens een oriëntatiebezoek constateerden dat er geen focal point was om zaken te bespreken. De bevolking van deze plantage leeft voornamelijk van visvangst en toerisme en de bedoeling was om deze zaken goed te ordenen. “We hebben samen met de bevolking eerst een stichting opgericht, de Stichting Belangenbehartiging Margaretha. Deze stichting begeleidt overwegend de touroperators en de vissers. Nadat we een inventarisatie hadden gemaakt, bleek het ontbreken van een poli het grootste probleem in dit gebied. We hebben toen gelijk acties ondernomen.”
Girjasing zegt dat districtscommissaris Ingrid Karta-Bink betrokken is geweest. Zij stelde het oude gebouw ter beschikking en zorgde voor materiaal. “We hadden nog wat geld over uit de districtsbegroting en ik besloot dit te besteden aan het renoveren van het oude poligebouw”, zegt Karta-Bink in een interview. Met gezamenlijke inspanningen van de lokale bewoners (‘gotong royong’-systeem) is de renovatie toen gestart. Niet alleen de parlementariërs Ronny Tamsiran en Sheilendra Girjasing hebben het project ondersteund, maar ook de rr-leden van de verschillende ressorten. De bedoeling is dat de poli binnen een week wordt opgeleverd. Van de medische diensten op deze plantage kunnen de bewoners van plantage Lust en Rust ook profijt hebben, omdat er pas nog een communicatieweg is aangelegd.
 Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!