Waterwegen Johanna Margaretha gestremd

De waterwegen van de plantage Johanna Margaretha worden gestremd door dammen die zijn aangelegd door Staatsolie. Het oliebedrijf heeft nieuwe waterwegen aangelegd om olieboringen te doen. Deze waterwegen worden ook gebruikt door vissers die naar de visgronden varen en door touroperators. Omdat Staatsolie geen gebruik meer maakt van deze waterwegen, is er om de 500 meter een dam gemaakt bestaande uit o.a. takken. Hierdoor is het moeilijk doorvaren voor de vissers en touroperators.
Districtcommissaris Ingrid Karta- Bink van Commewijne en parlementariër Sheilendra Girjasing namen gisteren poolshoogte bij de dammen, nadat de vissers en touroperators hun beklag hadden gedaan. De vissers willen graag dat de dammen worden verwijderd, zodat ze ongestoord hun werkzaamheden kunnen verrichten. De bedoeling is om met Staatsolie te komen tot een oplossing voor dit probleem. (Tekst/DBSfoto: Seshma Bissesar)

error: Kopiëren mag niet!