Minister Winston Lackin: ‘Surinaamse aannemers ook in sociale huizenbouw’

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken verzekert dat ook het Surinaams bedrijfsleven een actieve rol zal krijgen in de sociale woningbouwprojecten. De bewindsman maakt duidelijk dat het project in geen geval alleen uitgevoerd zal worden door Chinezen. Die concrete afspraak zou zijn gemaakt met China. Het Surinaamse aannemersveld heeft met een zekere bezorgdheid de ondertekening van de leningsovereenkomst met de China Export Import Bank en de bouw van 1.000 woningen door Dalian gadegeslagen. De Surinaamse bouwwereld was ongerust over het feit dat slechts de Chinezen betrokken zouden worden in dit megaproject van 47 miljoen Amerikaanse dollars.
Voorzitter Anthony Wong van de Algemene Aannemersvereniging (AAV) zegt aan Dagblad Suriname dat er tot dusverre nog geen enkele concrete afspraak bestaat over de deelname van Surinaamse aannemers in dit project. Die zorg hoeft er volgens de bewindsman niet meer te zijn. Lackin zegt dat in de komende weken er meer informatie zal vrijkomen over het project, de bijdrage die van het Surinaams bedrijfsleven daarin verwacht wordt en welk aandeel de Chinezen hebben in de uitvoering.

error: Kopiëren mag niet!