Summer Basketball Camp op komst

Gisteren werd de Summer Basketball Camp door Regional Sport Academy (RSA) in samenwerking met de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) gelanceerd. Summer Basketball Camp is een idee van Yves Goedschalk, die het zover heeft gekregen om te basketballen in Amerika. Hij wil hierdoor zijn ervaring en kennis die hij in Amerika heeft gehad, ook met de Surinaamse basketballers delen. Om spelers naar Amerika te sturen zou te duur zijn, daarom heeft hij gemeend om de trainers naar Suriname te halen. Zo zal men van 8 tot 14 augustus een strak programma afwerken. Voor deze camp zijn er 40 spelers gekozen, die verdeeld zullen worden in 2 groepen. Verder zijn er 5 plaatsen open, mocht het zo zijn dat er belangstelling van buiten komt voor deze camp, zo niet zullen deze plaatsen ook gevuld worden met Surinaamse spelers.
De eerste groep spelers zijn meer spelers van de IGS-selectie en ze zijn ook de gevorderde spelers, terwijl de tweede groep meer aspirantenspelers zijn, die ook meer begeleiding nodig hebben. De 35 spelers zijn op verschillende criteria geselecteerd. De geselecteerde spelers zijn: J Aikman, K Zinhagel, C Struiken, D Burgzorg, R Grootfaam, S Nijon, S Langguth, S Soesman, M Yorks en E Wynalddum van CLD. Van Yellow Birds zijn dat: J Smith, G Soesman, C Beeverdijk, J Jones, L Haas, G Watamaleo, Y. Landburg, A. Landburg, Z Frangie, D. Plak, F Anches, X van Ams, J Caper, M Sowma, E Castelen en D Arlaud. Van Inter Maretraite zijn dat: F Adasi, E de Ramdamie en X Haas, terwijl X Eilburg, R Lelienhof en A Wiegel zijn van De Arend. J Kranthoven van De Schakel en L Dongo van SCVU.
‘Wij van de SBA hebben deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen’, zegt ondervoorzitter Corrid Issa van SBA. ‘ Wij willen onder leiding van voorzitter Dilip Sardjoe, de SBA op een hoger niveau brengen, waardoor wij dit als een goede ontwikkeling zien van de SBA. Wij willen hierdoor ook meedoen aan internationale wedstrijden. De enige internationale wedstrijden zijn de IGS-spelen. Daarom willen wij volgend jaar  en 2014 ook meedoen aan internationale wedstrijden. De SBA zal ervoor zorgen dat dit een jaarlijks terugkerende camp wordt, maar kan de garantie niet geven of de volgende keer de selectie vergroot of afgeslankt  zal worden’, zegt Issa.
‘Wij van de RSA proberen hierdoor een push te geven aan de basketbalsport in Suriname en de regio’, zegt Desmond Plet. ‘Dit zal niet de enige camp zijn, maar er zullen sportcampen in de loop van de jaar naar Suriname gehaald worden. Zo zijn we bezig met de Brain Laura om een cricketcamp naar ons land te halen. Wij hebben nog geen accommodatie, maar desondanks  probeert de RSA het sportgebeuren op een ander niveau te brengen’, zegt Plet.

error: Kopiëren mag niet!