Curacao wint 'Dare to Challenge' internationaal futsaltoernooi

Curacao viert feest (foto: Regillio Derby)

Door een 3-2 overwinning op Styx KG is de nationale selectie van Curacao  winnaar geworden van het internationaal futsaltoernooi, ‘Dare to Challenge’, georganiseerd door de Surinaamse Zaalvoetbalbond. De overwinning kwam na een verlenging van 2×5 minuten. In de eerste verlenging scoorde Curacao het winnend doelpunt na balverlies van Vahid Vinisie van Styx.
Curacao nam in deze wedstrijd een 1-0 voorsprong, Styx maakte gelijk uit een vrije schop van Gregory Righters. Een auto-goal van Siegfried Uralima resulteerde in een 2-1 voorsprong van de Antilianen. Met een machtig schot zette Roche Emanuelson voor uitscheiden de stand op 2-2. In de verlenging kreeg Styx twee keer de kans om een voorsprong te nemen. Maar beide vrije schoppen, van Emanuelson en Righters, werden door de Antiliaanse-goalie gestopt.
In de wedstrijd om de derde/vierde plaats won de Braziliaanse Paysandu met 5-2 van Linco. De titelverdediger van Suriname begon dit toernooi goed, maar eindigt slecht. Alle deelnemers kregen prachtige trofeeen. De kampioen ook nog een cheque van US$ 2000.
De organisatie van dit toernooi was van een heel hoog niveau. Daarvoor een pluimpje voor de Zaalvoetbalbond en haar sponsors. In elk geval snakt dit naar meer.

error: Kopiëren mag niet!