Doodsrijder zonder rijbewijs voor de rechter

De kantonrechter heeft de aanrijdingszaak waarbij de 50-jarige bromfietser Herman Apeli op vrijdagavond 8 juni dodelijk is aangereden, in behandeling genomen. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de kruising van de Nieuw Weergevondenweg en de Mawakaboweg. In deze zaak is de 38-jarige autobestuurder Nirmal B. aangehouden. De autobestuurder verkeerde op dat moment vermoedelijk onder invloed van alcohol en is niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De magistraat heeft deze zaak verdaagd naar 11 oktober. Op die dag zullen twee getuigen worden gehoord. De raadsman van de verdachte beschikt nog niet over het dossier. Hij gaf de rechter te kennen dat hij twee weken geleden een schrijven had gericht naar het Openbaar Ministerie. De vervolgingsambtenaar zegt geen brief van de raadsman te hebben ontvangen.
Aan de verdachte wordt het verwijt gemaakt dat hij als autobestuurder een aanrijding heeft veroorzaakt. Hij reed zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs en vermoedelijk onder invloed van alcohol. De bromfietser en de autobestuurder naderden elkaar vanuit tegenovergestelde richtingen. Vermoedelijk is de autobestuurder op de rijhelft van de bromfietser terechtgekomen, met het voor de bromfietser noodlottig gevolg. Apeli kwam ter plaatse te overlijden. De aanhouding van Nirmal blijft hangende het onderzoek gehandhaafd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!