12% salariscorrectie en lumpsum voor SWM-personeel

Het personeel in dienst van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM)  krijgt vanaf augustus 12 % verhoging op het salaris. Ook de lumpsum van SRD 1250 voor elke werknemer wordt uitgekeerd. Het is de bedoeling dat de medewerkers in september dit met twk ontvangen, zegt voorzitter Rudie Baarh van de bond van personeel bij de SWM. Afgelopen dinsdagavond presenteerde de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname haar eindvoorstel aan de bond en de directie. De bond ging eerder al akkoord met het voorstel, dat vorige week ook al was gepresenteerd. De directie had daar ook geen moeite mee, maar het bod stuitte bij de uitvoering op weerstand van de Raad van Commissarissen (RvC). De RvC floot de directie terug, wat uiteindelijk leidde tot een staking onder het personeel. Op verzoek van de BR werd de staking opgeschort in afwachting op het eindvoorstel van dinsdag. Zowel de directie als de RvC hebben besloten om toch maar uitvoering te geven aan het finale voorstel van de raad. Baarh is opgelucht dat partijen elkaar toch nog hebben kunnen vinden. Deze maand is vrijwel om, dus de zullen de medewerkers de verhoging pas de volgende maand merken in hun salaris.

error: Kopiëren mag niet!