BEP-kernen verklaren oorlog aan hoofdbestuur

De kernen van de BEP, die achter de teruggeroepen parlementariërs Diana Pokie en Waldi Ajaiso staan, hebben de oorlog verklaard aan het hoofdbestuur. Per deurwaardersexploot is aan het hoofdbestuur van de politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) een brief bezorgd, waarin wordt geëist dat het royement van de twee teruggeroepen leden wordt teruggedraaid. Als dit niet binnen 14 dagen gebeurt, zullen de kernen het hoofdbestuur voor het gerecht slepen. Gisteren hielden deze kernen een protestactie voor het gebouw van het Hof van Justitie, waar de rechtszaak van Pokie en Ajaiso tegen hun royement uit de partij in behandeling werd genomen.
Tientallen Marronvrouwen en –mannen stonden met leuzeborden voor het gerechtsgebouw om Pokie en Ajaiso alle steun te geven. Ook ex-Bep’er Linus Diko was erbij. Met leuzen als ‘Is dit broederschap en eenheid’, ‘Alendy heeft geen daadkracht’, ‘Wij staan achter Pokie en Ajaiso’, werd er geprotesteerd tegen het hoofdbestuur en werden de twee leden ondersteund.
Er was eergisteren ook een protestactie te Brownsweg in het district Brokopondo hierover. Pokie verduidelijkt dat zij niet achter de protestmanifestatie zat. Zij is samen met collega Adjaiso uitgenodigd en heeft de achterban toegesproken. De actie op zich vindt zij prachtig, omdat het volk het voor het zeggen heeft. “Zij hebben op je gestemd en stemmen je weer weg. Ik vind dat zij het laatste woord hebben in deze. Maar wanneer het volk er niet bij is betrokken, dan is het zijn goed recht om te protesteren.”

error: Kopiëren mag niet!