Zoon probeerde 72-jarige moeder te verkrachten

De 27-jarige S.B. heeft op 21 mei van dit jaar gepoogd zijn moeder te verkrachten. De moeder gaf in de rechtszaal te kennen dat zij bereid was haar verklaring aan de rechter voor te houden. Volgens haar liep S.B. op de betreffende dag zoals altijd naakt rond in huis. Op een gegeven moment probeerde hij zich aan haar te vergrijpen. Hij stootte haar op een stoel en sprong op zijn moeder. S.B. probeerde de bejaarde mevrouw te verkrachten, maar door verzet van haar lukte dat niet. S.B. zat hierna drie kwartier op zijn moeder, terwijl hij masturbeerde.
Het gedrag van haar zoon is niet goed te keuren. De oude vrouw verklaarde dat zij op 43-jarige leeftijd weduwe is geworden. Sindsdien heeft zij alleen alles in het werk gesteld om in haar levensonderhoud te voorzien. Van haar 7 kinderen is de verdachte het één voor het laatste kind. Hij woont in bij zijn moeder. De moeder gaf aan dat haar zoon vrijwel al haar bezittingen in de woning vernielt. Bovendien loopt hij vaker naakt in en rondom het huis rond. De moeder sprak haar zoon hierover aan. De zoon trok zich echter niets van aan en ging door met zijn afkeurenswaardig gedrag.  Op een dag werd het te veel voor de moeder. S.B. probeerde zijn moeder te verkrachten.
De moeder beweerde dat zij met haar AOV in haar levensonderhoud voorziet.  Zij wordt door geen van de kinderen bijgestaan. Ook de familie van haar echtgenoot wil geen contact met haar, omdat S.B. eerder een oom had mishandeld. Om haar gewelddadige zoon heeft zij nu geen contact met de familie. De moeder is de situatie al beu. Zij gaf aan dat haar zoon een drugs- en alcoholverslaafde is. De magistraat vroeg aan de verdachte of hij iets te zeggen of op te merken had.  “Ik wil niets zeggen”, zei de zoon. In deze zaak is er zowel een psychologisch als een psychiatrisch rapportage opgevraagd. Geen van de rapporten zijn nog binnen.
Rechter Albert Ramnewash stelde deze zaak uit naar 14 augustus. S.B. blijft gedurende het onderzoek nog aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: