Verkrachtingszaak 12-jarige in behandeling genomen

Officier van justitie Shanta Mahadew heeft de strafzaak tegen de verdachten, Ravin B. en Miguel D., gisteren voorgedragen. De twee jongemannen worden ervan verdacht een 12-jarig meisje te hebben verkracht. Op de zitting waren het slachtoffer en haar moeder aanwezig. Echter is hun verhoor verdaagd naar 14 augustus. Rechter Albert Ramnewash heeft advocaat Sonny Chotkan voor juridische bijstand toegevoegd aan de verdachte Ravin. Miguel heeft advocaat Lygia Palmburg in de arm genomen. De moeder van het nu 13-jarige slachtoffer was in eerste instantie zeer ontevreden over het verloop van de rechtszaak. Het meisje werd afzonderlijk door 4 jongemannen misbruikt. In dit geval waren 3 jongens aangehouden, terwijl de vierde niet eens is aangehouden. De jongens zijn na enige dagen in vrijheid gesteld. Volgens de moeder zijn de daders op basis van artikel 54a Wetboek van Strafvordering heengezonden. De moeder vertelt dat in deze kwestie ook de zoon van een advocaat betrokken is. Die is wel aangehouden, maar mocht naar huis zonder te zijn voorgeleid of zelfs voor de rechter-commissaris te verschijnen. De verdachten zijn niet aangehouden. Zij werden aangezegd om aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: