Top IADB-functionaris bezoekt minister Latour

Luitenant–Generaal Guy Thibault heeft  maandag een beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Lamuré Latour van Defensie. Generaal Thibault is voorzitter van de Inter-American Defense Board (IADB), een afdeling van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). De IADB is een raad waarin vertegenwoordigers van landen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika zitting hebben. Thibault zet zich sinds zijn aanstelling in juni 2011 in voor grotere betrokkenheid van lidlanden bij de IADB. Volgens hem kunnen landen assistentie krijgen bij het oplossen van diverse vraagstukken. De raad onderhoudt ook het Inter-Amerikaanse Defense College (IADC), waar senior militaire en regeringsfunctionarissen meer inzicht krijgen in veiligheidsvraagstukken van het westelijk halfrond. Suriname heeft nog geen kandidaten afgevaardigd naar dit instituut. Minister Latour werd aangemoedigd dit in overweging te nemen. Daarnaast kreeg de bewindsman ook een uitnodiging om een bezoek te brengen aan deze raad.

error: Kopiëren mag niet!