Halskettingtrekker veroordeeld tot 2 jaar cel

“Ik wil terug in de maatschappij”, zei  Shaileskoemar Orie. Hij gaat voor 2 jaar de bak in wegens een beroving op straat. Kantonrechter Albert Ramnewash veroordeelde Orie conform de eis. Op 19 april 2012 heeft Orie een vrouw, die in een lijnbus zou instappen, van haar halsketting beroofd. De benadeelde verklaarde bij de politie dat de rover haar met een dolkmes had bedreigd en haar ketting had weggerukt. De verdachte bekende de beroving. Orie gaf aan dat hij in geldnood verkeerde. Hij beseft wel dat hij in de fout is gegaan. Hij beloofde de rechter dat hij zoiets nooit meer zal doen. Echter ontkende hij de vrouw met een dolkmes te hebben bedreigd.
Advocaat Valery Pique gaf aan dat zijn cliënt de beroving heeft bekend. Echter ontkent hij ooit een dolkmes te hebben gebruikt. De verdediging betoogde dat het slachtoffer meerdere malen geen gehoor heeft gegeven aan de oproep van de politie.  Volgens de raadsman komen de ten laste gelegde feiten te vervallen. Hij verzocht de rechter om zijn cliënt vrij te willen spreken. De benadeelde heeft haar ketting terug en de geëiste straf is volgens de raadsman aan de hoge kant. Subsidiair verzocht de advocaat de rechter om een mildere straf te willen opleggen. De magistraat achtte het feit zeer ernstig. Hij zag dan ook geen redenen om af te wijken en veroordeelde Orie conform de eis tot 2 jaar.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!