Advocaat vraagt vrijspraak in oplichtzaak

Het Openbaar Ministerie had op de vorige zitting twee jaar met aftrek geëist tegen Marlon C. De openbare aanklager, Shanta Mahadew, achtte 2 feiten wettig en overtuigend bewezen. Marlon had via een radioprogramma zijn wagen, een Toyota Nadia, in ruil aangeboden. Belangstellenden reageerden en sloten een deal met de verdachte. De verdachte stelde zich als een 82-jarige voor, terwijl hij veel jonger is. Een van de benadeelden had zelfs haar auto, een Toyota Starlet, aan de verdachte afgestaan, maar in ruil daarvoor kreeg zij niets. De tweede benadeelde overhandigde tot twee keren toe geld aan de verdachte. Het derde en het vierde feit achtte de officier van justitie niet bewezen, omdat zij geen overtuigend bewijs kon leveren. Advocaat Natacia San A Jong betoogde dat zij het eens is met de officier voor wat betreft het derde en vierde feit. Daarvoor had de vervolgingsambtenaar vrijspraak gevraagd.
Met betrekking tot het eerste en het tweede feit, waarvoor de officier 2 jaar heeft gevorderd, verzocht de raadsvrouw  om de verdachte vrij te willen speken. Voor  het eerste feit, waarbij een vrouw haar wagen had afgestaan aan de verdachte, was de verdachte reeds door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. Volgens de raadsvrouw wordt haar cliënt wederom vervolgd voor het feit. Ten aanzien van het tweede feit is volgens de verdediging geen wettig en overtuigend bewijs geleverd. Ook hiervoor vroeg zij de rechter om Marlon vrij te willen spreken. Indien de rechter tot een ander oordeel mocht komen, verzocht de advocaat de magistraat om een zodanige straf te willen opleggen dat hij binnenkort naar huis mag. De magistraat stelde de beslissing uit naar 14 augustus.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!