DOE petitie anti-corruptiewet aanbieden aan president

De partij voor Democratie, Ontwikkeling en Eenheid in de politiek (DOE) heeft president Desi Bouterse vrijdag 20 juli per schrijven gevraagd om ontvangen te worden. Zij wil het staatshoofd dan een petitie overhandigen waarin wordt gevraagd om het daarheen te leiden dat de anti-corruptiewet binnen een maand wordt behandeld in De Nationale Assemblee. Uit voorlopige data blijkt, dat meer dan 4.000 personen hun handtekening hebben geplaatst voor de behandeling van de anti-corruptiewet. Daarnaast hebben honderden via sms en de Facebook-pagina van DOE-voorzitter Carl Breeveld de actie van de partij ondersteund.
Parlementariër Breeveld vindt de handtekeningactie voor het behandelen van de anti-corruptiewet ongetwijfeld een succes, omdat door die campagne bewustwording op gang is gekomen. De response is ook positief. Breeveld vindt het erg dat Suriname, ondanks de anti-corruptieconventie van de OAS te hebben ondertekend in 1996, nog geen anti-corruptiewet heeft. Suriname staat op 100ste plek op een lijst van 183 landen in de wereld als het gaat om corruptiebestrijding. President Desi Bouterse heeft in zijn regeringsverklaring en bij andere gelegenheden een kruistocht tegen corruptie in Suriname beloofd. ‘DOE en met haar duizenden onder het volk die de handtekeningactie hebben ondersteund, hebben graag dat de daad bij het woord wordt gevoegd. Noch tijdens de regering Venetiaan noch tijdens regering Bouterse is de anti-corruptiewet volledig behandeld.’
DOE hoopt met het verzoek naar president Bouterse en ondersteuning vanuit het volk de anti-corruptiewet wel behandeld te krijgen. ‘Als de president ons een signaal geeft, dan kunnen we de petitie met alle handtekeningen op cd overhandigen’, aldus Breeveld. Ondertussen heeft parlementsvoorzitter Jenny Simons het besluit genomen om ‘corruptiebestrijding’ in De Nationale Assemblee bespreekbaar te maken als voorloper op de eventuele behandeling van de anti-corruptiewet.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: