Nasibdar wacht op uitspraak rechter

De bestuursverkiezing van de politieke partij Nieuw Suriname (NS) nadert. De partij zal in augustus een bestuursverkiezing moeten houden. Statutair blijft John Nasibdar, de huidige voorzitter, tot 9 augustus de leider van de partij. Nasibdar zegt dat hij nog geen aanvang heeft gemaakt met de voorbereidingen naar de verkiezing toe, omdat er nog geen uitspraak is geweest in de rechtszaak die tegen hem is aangespannen door de twee ondervoorzitters van de partij, de parlementariërs Harrish Monorath en Premdew Lachman.
Alvorens de algemene ledenvergadering (alv) te beleggen om het bestuur te kiezen, moet er een bestuursvergadering gehouden worden. Maar om deze vergadering te organiseren, moet de secretaris van de partij meeondertekenen, zegt Nasibdar. Deze weigert echter steevast om zijn medewerking te verlenen. Volgens de partijvoorzitter heeft hij partij gekozen van de twee parlementariërs.
Het voorzitterschap van Nasibdar wordt betwist door de parlementariër Harish Monorath. Op 12 februari van het afgelopen jaar zou Monorath ook zijn gekozen tot voorzitter van de partij. Nasibdar zou daarbij zijn afgezet. Er werd daarop een rechtszaak aangespannen. De rechter vond dat de vergadering statutair gezien geen ledenvergadering was en mag Nasibdar zich nog steeds voorzitter noemen. De rechtszaak is nog steeds gaande. Volgens de voorzitter zal er heel binnenkort een uitspraak komen. Pas na de rechterlijke uitspraak zal hij zich bezighouden met de voorbereiding van de bestuursverkiezing.

error: Kopiëren mag niet!