Advocaat vraagt vrijspraak voor security guard

Advocaat Ellen Jordan pleitte vrijspraak voor Earl D., een security guard. De raadsvrouw betoogde dat haar cliënt vanaf het begin het feit heeft ontkend. De openbare aanklager, Shanta Mahadew, had op de afgelopen zitting 3 jaar celstraf geëist. Earl heeft zich schuldig gemaakt aan inbraak. In de periode van 23 tot 25 juli 2011 zou Earl sieraden en geld hebben buitgemaakt uit een woning, waar hij de wacht hield. Volgens de benadeelde was alles in orde op 23 juli. Maar toen hij zich op 25 juli naar de woning begaf, merkte hij op dat er was ingebroken. De  controleur trok de zaken na en het bleek dat Earl in die periode daar de wacht had. Echter was hij nergens te vinden.
Tijdens de aanhouding bij de politie verklaarde Earl dat hij de dienst had geruild met ene P.  Deze verscheen niet en uiteindelijk plaatste de controleur guard S. op die post. De verdediging gaf aan dat haar cliënt geen wacht had op die bewuste dag. Tijdens zijn wacht waren er geen onregelmatigheden geconstateerd, zei de advocaat. Een getuige heeft verklaard dat een man met rasta haardracht de inbraak zou hebben gepleegd. De raadsvrouw gaf aan dat de andere collega rasta-haardracht heeft. De advocaat verzocht de rechter om zijn cliënt vrij te spreken. De verdachte is al 7 jaren in dienst van het securitybedrijf. Op 14 augustus komt de beslissing in deze zaak. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!