Aanstellen directeur Adron geen prioriteit voor Sital

Het aanstellen van een directeur voor het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum (Adron) in Nickerie is geen prioriteit, zegt Badrisein Sital, voorzitter van het bestuur van Stichting Nationaal Rijstinstituut (SNRI). De hoogste prioriteit en zorg zijn het vergaren van fondsen om het centrum zo adequaat mogelijk te runnen. Ondanks Adron maanden geen directeur heeft gehad, is het functioneel gebleven. “Belangrijk is dat Adron draait.” Sital meent dat wat betreft het functioneren van het instituut, heel wat goede stappen zijn gezet en deze nu uitgewerkt worden. De voorzitter meent dat het aanstellen van een directeur voor Adron geen haast heeft, maar dat dit te zijner tijd wel zal gebeuren.
De vorige directeur, Lekhram Soerdjan, is vanaf januari 2012 met ontslag. Daarna is er een tijdelijke waarnemingsprocedure ingezet, wat nog gaande is. Intussen is er ook een sollicitatieprocedure ingezet. In eerste instantie was er nauwelijks belangstelling voor de positie, waardoor er een tweede sollicitatieprocedure werd opgestart. Volgens Sital heeft het proces heel wat tijd in beslag genomen.
Al de sollicitanten hebben hun eerste intakegesprek achter de rug. De tweede ronde van de intakegesprekken is nu gaande. De voorzitter van SNRI zegt dat binnen korte tijd het besluit genomen zal worden om de waarnemingssituatie te veranderen en de nieuwe directeur aan te wijzen. Het besluit zal op de eerstvolgende bestuursvergadering kenbaar gemaakt worden, maar die is nog niet gepland.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: