Verdwijning resten lijk raadsel voor beheerder

Voor de beheerder van het crematieoord te Weg naar Zee is de verdwijning van de resten van een gecremeerd lijk ook een raadsel. Volgens hem had hij op de bewuste dag, 18 juli, dienst tot de middaguren, waarna hij vertrok. Tussen de bedrijven door was hij wel even weg. De volgende dag toen zijn vader en jongere broer ter plaatse aankwamen om de familie te assisteren, bleek dat de restanten van een lijk waren weggedragen. Meestal worden overledenen in de middaguren gecremeerd. Het gecremeerde lijk wordt de hele nacht achtergelaten. De volgende dag worden de onverbrande delen middels religieuze rituelen weggenomen en te water gelaten.
Ten aanzien van de verdwijning is er een politioneel onderzoek ingesteld. Ook de beheerder moest voor verhoor naar het politiebureau. Hij zegt helemaal geen weet te hebben wie de durf heeft om tot de crematieoord te komen om de verbrande lichaamsdelen weg te dragen.
Het crematieoord zit in de avonduren zonder bewaking. “Dat is het grootste probleem.” Er is in de avonduren geen zicht. Er is wel een schutting aanwezig, maar dat weerhoudt de mensen niet om het terrein te betreden. De schutting is niet erg hoog, waardoor het heel gemakkelijk is deze over te springen.
Voor dit jaar is het de tweede keer dat er afgebrande delen van een lijk zijn weggedragen. De beheerder zegt vroeger ook hiermee geconfronteerd te zijn geweest. Er was toen geen schutting. Na de schutting kwamen soortgelijke incidenten niet meer voor, tot in februari 2012 de samenleving verrast werd.

error: Kopiëren mag niet!