U-17 Natio-selectie bekend

De 18 spelers van de U-17 selectie die naar Trinidad & Tobago zijn vertrokken, voor het spelen van WK U-17-kwalificatiewedstrijden zijn al bekend. Transvaal is hofleverancier met 5 spelers, waarna Leo Victor volgt met 3 spelers. De spelers van Transvaal zijn: Anfernee Kleberg, Romano van der Loo, Sorencio Juliaans, Joel Khoen Khoen en Donnegy Fer. Van Leo Victor zijn dat: Judah Burgrust, Nazario Doesburg en Selassie Zandveld. Inter Moengotapoe levert twee spelers namelijk: Jofrendi Gainsa en Saverio Adenie. De ander spelers zijn: Roche Groofaam (Grang Kreek, Saramacca), Savio Proeger (Voorwaarts), Jorgino Overman (Puwanani), Saverio Satiman (Robinhood), Shawn Stolk (Real Poerwo, LSB), Abednego Everd (Compleet, Albina), Terence Aroeman (Jong Rambaan, LSB) en Moreno Asoman (Real Bergi, Albina). Verder gaan mee: Arnold Billkerbijk (delegatieleider), Ronald Bottse (teammanager), Glenn Linger (logistiek), Delano Baal (trainer), Rogillio Kolf (assistent trainer), Rodney Oldenstam (keeperstrainer) en Gordon Ristra (verzorger).
Suriname zit samen met Guyana, British Virgin Islands en gastland Trinidad & Tobago in een poule. Alleen de nummers 1 en beste nummer 2 van de 5 poules van de CFU gaat ook naar de volgende ronde. Ondertussen hebben Jamaica, Cuba en Haïti zich geplaatst voor de volgende ronde.
Suriname speelt vanaf 2001 U-17 WK-kwalificatiewedstrijden. In het jaar 2007 hebben wij de tweede ronde kunnen bereiken, daarvoor zijn wij altijd in de eerste ronde uitgeschakeld. Onze grootste overwinning in verband met de U-17 WK-kwalificatiewedstrijden kwam in het jaar 2009, toen wij met 9-0 wonnen van US Virgins Islands. En  het grootste verlies leden we in het jaar 2007, toen wij in de tweede ronde met 7-1 verloren van Haiti. Met de landen waarmee Suriname in een poule zit, hebben wij alleen tegen Trinidad & Tobago gespeeld in U-17 WK- kwalificatieverband. Suriname verloor toen de wedstrijd met 4-0.
 

error: Kopiëren mag niet!