Koese naar Arnold Classic Madrid: ‘Als ik win maak ik de weg vrij voor anderen’

Bodybuilder Soepe Koese vertrekt woensdag naar Nederland. Koese zal daar opgevangen, begeleid en getraind worden door Rinus van de Zeijde, de coach van Eddy Wilson om vervolgens mee te doen aan de Arnold Classic-amateurs in Madrid op 12 oktober. Mukesh Kanhai, voorzitter van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB), is er heilig van overtuigd dat Koese een goede beurt zal maken. Van de Zeijde is een topcoach en als die zegt dat een atleet potentie heeft dan moet daar zeker wat mee gedaan worden. Koese gaat voor het maximale, zijn gewichtsklasse winnen. ”Als ik win, maak ik de weg vrij voor meer talent uit ons land om naar dergelijke contesten afgevaardigd te worden”, zegt hij.
Van de Zeijde was in december vorig jaar in Suriname en heeft de Nationale Bodybuilding- kampioenschappen bijgewoond waar Koese op de derde plaats eindigde. Koese is de kortste A-klassebodybuilder, maar wist tot nu toe steeds in de top 3 te belanden bij de Nationale Bodybuildingkampioenschappen. Van de Zeijde was zeer onder de indruk van Koese en is ervan overtuigd dat hij in zijn gewichtsklasse internationaal hoog kan eindigen. Er is vanaf december vorig jaar dan ook meteen werk van gemaakt om Koese af te vaardigen naar de Arnold Classic die in Madrid gehouden wordt. Hij zal daar meedoen in de gewichtsklasse 60 – 70 kg. Koese zal de komende maanden in Nederland trainen en samen met Eddy Wilson klaargestoomd worden voor het contest. Echter doet hij mee in de amateurklasse en Wilson in de pro-klasse.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: