Oud-atleet Dennis Stutgard overleden

Twee dagen na zijn 51ste jaardag is oud-atleet en topsporter Dennis Stutgard overleden aan vermoedelijk een hartaanval. Stutgard was een veelzijdige sporter. Hij genoot bekendheid met onder andere judo en atletiek. Hij was laatstelijk verbonden als leraar lichamelijke opvoeding aan het Miranda Lyceum. De oud-atleet heeft jarenlang gestreden om erkenning van voormalige topsporters. Volgens hem kregen oud-sporters weinig of geen aandacht van de sportbonden en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Hij was broer van de bekende levensmiddelentechnoloog Ricky Stutgard.
Uit de sportencyclopedie van broer Ricky halen we de volgende info over Dennis Stutgard. ‘Stutgard werd op 17 juli 1961 geboren. Hij begon in 1975 met judo en maakte tot 1980 deel uit van judoschool Hajime. In 1977 werd Dennis jeugdkampioen in de klasse 15-16 jaar. Hij vertegenwoordigde Suriname menigmaal in het buitenland. Zo bezocht hij Frans-Guyana (1977 en 1979), Guyana (1978) en Puerto Rico (1979, tijdens de Panam Games). In 1980 startte hij met de atletieksport bij A.A.C. Dia, maar stapte in 1981 over naar Eagles. Hij werd menigmaal nationaal kampioen op het onderdeel hink-stap-sprong en wel in de jaren 1982 t/m 1984 en 1987. Hij vestigde bovendien tweemaal een Surinaams record op het onderdeel 110m horden. Op 1 mei 1988 liep hij 16.3 sec., terwijl hij op 1 mei 1989 de 110m horden in 15.7 sec. aflegde. Op de 4 × 100m estafette vestigde hij samen met Roël Tholen, Dennis Mac Intosch en Maikel Naarendorp een Surinaams record (43.7 sec. 24 mei 1986).’, aldus een passage over Dennis Stutgard.
Na zijn carrière op seniorenniveau deed hij nog lang mee aan masterwedstrijden. Ook op internationaal niveau. Hij schreef ook uitgebreide stukken, die onder andere door Dagblad Suriname door de jaren heen zijn gepubliceerd. Enkele hiervan gingen over de lichamelijke opvoeding op scholen. Deze waren vervat in het document LOOS; lichamelijke opvoeding op scholen. Op mastersniveau won hij ook veel prijzen. De laatste, misschien ook zijn hoogtepunt, was in 2010, toen hij in Puerto Rico tijdens Master 45+-wedstrijden twee keer zilver won. Deze waren op de onderdelen hinkstapspringen en verspringen. De erkenning die hij in Suriname niet kreeg, kwam wel tot uiting in Puerto Rico. De burgemeester van Mayaquez, Jose Guillermo Rodriguez Alcalde, huldigde Stutgard in het openbaar op Puerto Rico.
Stutgard wordt op woensdag 25 juli begraven te Mariusrust. Vanavond is er een singi-neti ten huize van de familie Stutgard te Zorg en Hoop. Dennis Stutgard laat een vrouw en 2 kinderen achter.

error: Kopiëren mag niet!