Zedenzaak verdaagd naar extra zitting

De 19-jarige Ernesto R. wordt ervan verdacht een 11-jarige jongen anaal te hebben misbruikt. Hij werd echter op verzoek van zijn advocaat op 21 juni voorlopig in vrijheid gesteld. Op de afgelopen zittingen had Ernesto de aan hem ten laste gelegde feiten steevast ontkend. Hij gaf aan dat het slachtoffer vanaf toen hij een baby was door zijn moeder is opgebracht. De verdachte bevestigde dat het slachtoffer af en toe bij hun kwam slapen. Echter blijft de verdachte erbij niets uitgehaald te hebben met de jongen. Volgens advocaat Ansaar Guman heeft hij tegenstrijdigheden in de verklaringen van het slachtoffer opgemerkt. Eerst gaf het kind aan dat Ernesto hem slechts één keer had misbruikt. Daarna verklaarde hij dat de daad tot twee keren toe was gepleegd.
In deze zaak zou de officier van justitie, Nirmala Maikoe, gisteren haar strafvoorstel presenteren. De magistraat verdaagde de zaak naar een extra zitting. Op 31 juli vindt de verdere behandeling plaats. Ernesto werd aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!