Advocaat vindt conclusie verbalisant ongerechtvaardigd

Advocaat Dwight Kraag die politiefunctionaris Hugo N. juridisch bijstaat, meent dat de politieman die het technisch rapport heeft opgemaakt, essentiële meldingen niet kenbaar heeft gemaakt in zijn verslag. Volgens de raadsman is het rapport onvolledig. In deze strafzaak wordt aan Hugo N. verweten dat hij op 30 augustus 2011 een jongeman in zijn onderbeen heeft geschoten.  De kantonrechter hoorde gisteren de verbaliserende politieagent die het technisch rapport heeft opgemaakt. De politieman gaf aan geconstateerd te hebben dat door een kogel  de verwondingen zijn ontstaan. Volgens hem heeft de kogel waarschijnlijk een bot geraakt. Ook heeft hij de situatie gevisualiseerd. Zijn conclusie was dat het schot het slachtoffer heeft geraakt terwijl hij rennende was. De raadsman was het niet eens met de getuige. Volgens de advocaat is de conclusie van de ambtenaar ongerechtvaardigd.
De officier van justitie heeft in de zaak 8 maanden voorwaardelijke celstraf geëist. Het schietincident vond plaats nadat de verdachte het slachtoffer had aangesproken om zich van de rijbaan te verwijderden. Het slachtoffer volgde de sommering van de politieagent niet op. Bovendien zou hij een blik bier op de verdachte hebben gegooid.  Toen hij probeerde weer iets op te rapen, zou de politieman een schot hebben gelost op de grond, die per abuis de verdachte in zijn been zou hebben geraakt. De rechter zal op 4 oktober uitspraak doen in deze zaak. Hugo N. is niet aangehouden. Hij werd aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!