Rovende Braziliaan gaat voor vijf jaar achter de tralies

Kantonrechter Marie Mettendaf veroordeelde de Braziliaan, Soares Noeguera, gisteren conform de eis tot vijf jaar. Noeguera heeft een gewapende overval tezamen en in vereniging met een onbekende persoon gepleegd. De rovers hebben een winkelierster in het Lawa-gebied onder bedreiging van een revolver beroofd. De openbare aanklager, Nirmala Maikoe, had vijf jaar gevangenisstraf geëist voor de brute overval. Volgens verklaring van de benadeelde zijn de rovers met geld en goud ervandoor gegaan. De vreemdeling ontkent de beroving te hebben gepleegd. Hij gaf aan dat hij slechts buiten de winkel op de uitkijk stond. Volgens de verdachte zou zijn mededader na de daad een deel van de buit en het wapen aan hem hebben overhandigd. Het gelukte de politie deze rover in de kraag te vatten. De benadeelde had een duidelijke beschrijving gegeven van de verdachte die haar had vastgegrepen.
De magistraat zag geen reden om af te wijken van de eis van de officier. Zij gaf aan dat dit soort feiten zeer ernstig zijn. De magistraat gaf aan dat iedereen moet werken om aan geld te komen. Elke keer wordt de rechtsorde geschokt door dit soort handelingen. De rechter achtte beroving en het illegaal in het bezit hebben van een wapen en munitie wettig en overtuigend bewezen. Zij achtte de straf van 5 jaar passend en geboden. Het in beslag genomen wapen en de munitie werden door de rechter verbeurd verklaard. Noeguera zit vanaf januari in voorarrest. Hij moet de opgelegde straf uitzitten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!