Yvonne Pinas nieuwe dc Brokopondo

Ex-NDP-assembleelid Yvonne Pinas maakt zich op om het roer over te nemen van districtscommissaris Verno Pryor  van Brokopondo. Dagblad Suriname verneemt van haar bronnen dat Pryor, die is voorgedragen door de BEP, het veld moet ruimen. De BEP maakt al langer dan vier maanden formeel geen deel meer uit van de coalitie. Pryor is momenteel met drie weken verlof in aansluiting op zijn vertrek. BEP-assembleelid Ronnie Asabina zegt desgevraagd  dat dit te verwachten was. Hij heeft ook mogen vernemen dat Pinas door haar partij benaderd werd om die post over te nemen. Pinas was van 2000-2010 NDP assembleelid van Brokopondo. De redactie verneemt ook dat  districtscommissaris Lorieta Seenanan-Lingaard van Sipaliwini, bestuursressort Kabalebo, mogelijk zal worden vervangen.  Het is nog niet duidelijk wat de reden is voor haar vervanging. In politieke kringen wordt de naam van Adjaikoemar Kali genoemd als haar opvolger. Kali is werkzaam als districtssecretaris op het commissariaat van Saramacca. Gezegd wordt dat hij en Pinas in training zullen gaan om met een behoorlijke bagage van bestuurlijk kennis het werk over te nemen als districtscommissaris in de respectieve districten. Deken van de dc’s Roliene Samsoedien zal deze dc’s in spe begeleiden.

error: Kopiëren mag niet!