Resten lijk wederom meegenomen vanuit crematieoord Weg naar Zee


In februari van dit jaar interviewde Dagblad Suriname de familie Soekhoe die aangaf dat de resten van het gecremeerde lijk van de 73-jarige Somarie Soekhoe – Biharie waren meegenomen. Nu is dit een andere familie overkomen. De familie Sital, die gisteren naar het crematieoord Weg naar Zee ging om de laatste rituelen te doen alvorens de as te strooien, kwam tot de lugubere ontdekking dat de resten van het gecremeerde lijk van hun moeder, Puspati Moenga – Sital, zijn weggedragen.
Dochter Sonia Sital vertelt dat haar moeder op 15 juli 76 jaar oud werd en twee dagen daarna kwam te overlijden. Op 18 juli werd zij gecremeerd op het crematieoord te Weg naar Zee. Gisteren zou de as gestrooid worden. ‘Daar aangekomen, begrepen wij van de twee Javaanse mannen die daar werken dat wij niet verder mochten gaan. Volgens hen was het wachten op de politie. Er zou iets zijn gebeurd, werd aan hen voorgehouden. Na lang wachten en een aantal keren bellen kwam de politie uiteindelijk. Intussen arriveerden ook twee andere families van wie geliefden op 18 juli zijn gecremeerd.
Op de plek waar Moenga – Sital is gecremeerd, trof de politie een schop aan. ‘Het was duidelijk dat iemand daar was komen ‘rotzooien’.’ Volgens dochter Sital zijn de resten van de schedel en de borst naar boven weggedragen.  Met een schop zijn de delen van het lijk weggehaald.
‘Toen de agenten klaar waren met hun werk, mochten wij het terrein betreden. Wat wij aantroffen, was verschrikkelijk. We zijn echt geschrokken en vinden dit alles heel erg. Onze moeder heeft niet een goede crematie gehad en wij hopen dat dit niet voor problemen zal zorgen. De familie leeft in angst, omdat binnen drie maanden drie familieleden achter elkaar zijn komen te overlijden. Ik denk niet dat zij met wat er is gebeurd, tot rust komt. De familie heeft gisteren de as gestrooid te Uitkijk.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!