WWF schenkt WINgroep een ZEI-punt

Het terrein van de WINgroep is weer een stuk fraaier geworden dankzij een Zeeschildpadden Educatie Informatiepunt (ZEI-punt). Een ZEI-punt is een klein bushuisje waar prachtige, kleurrijke posters opgehangen zijn, die allemaal informatie geven over de bedreiging van de zeeschildpadden en hoe dat voorkomen moet worden. WWF heeft in Suriname inmiddels op twee andere plaatsen ZEI-punten geplaatst en wel in Nieuw Amsterdam en in de Paramaribo Zoo.
Het doel van het ZEI-punt is allereerst om kinderen, jongeren en volwassenen bewust te maken van de gevaren die er zijn voor de zeeschildpadden en dat – als we niet oppassen – de zeeschildpadden over een aantal jaren niet meer in Suriname zullen voorkomen. Ten tweede kunnen kinderen, jongeren en studenten van de scholen naar het ZEI-punt  gaan om informatie te krijgen over het leven en de bedreiging van de zeeschildpad. Hiermee kunnen ze een werkstuk of scriptie maken. Mochten ze nog meer informatie willen, dan moet men in de bibliotheek terecht. Voor het ZEI-punt liggen in het zand twee op ware grootte nagemaakte schildpadden van de zon te genieten. Men mag op de twee schilpadden zitten om prachtige foto’s te maken.
De WINgroep hoopt dat veel scholen gebruik zullen maken van het ZEI-punt als leuk en educatief uitje voor de klas. Ook de gemeenschap van Nickerie is van harte uitgenodigd om het ZEI-punt te komen bewonderen. Het ZEI-punt is dagelijks gratis te bezichtigen, ook in het weekend. Op donderdag 19 juli om 11.00 uur zal het ZEI-punt officieel geopend worden.

error: Kopiëren mag niet!