Madjlies Moesliemien Suriname: ‘Ramadan begint op 20 juli en eindigt op 20 augustus’

De Madjlies Moesliemien Suriname, het Verbond van Islamitische Organisaties in Suriname, heeft op de laatstgehouden bestuursvergadering besloten om de minister van Binnenlandse Zaken te adviseren om het einde der Islamitische vasten of Ied-ul-Fitre vast te stellen op 20 augustus 2012. Volgens de wetenschappelijke berekeningen, de gegevens van de Meteorologische Dienst van Suriname en data verzameld van websites van belangrijke Islamitische landen, zal de nieuwe maan op donderdag 19 juli 2012 verschijnen. Het vasten zal  dan volgens de Shariah de volgende dag op vrijdag 20 juli 2012 beginnen.
Gedurende de maand Ramadan zullen de Mosliems en Moslima’s zich van zonsopkomst tot zonsondergang onthouden van voedsel en drank. Op de werkgevers van Mosliem-gelovigen wordt een beroep gedaan om zo veel mogelijk medewerking te verlenen aan de vastende werknemers opdat zij de religieuze plichten kunnen vervullen. De Madjlies Moesliemien Suriname wenst de gehele Surinaamse bevolking en in het bijzonder de Mosliem-gemeenschap een gezegende maand Ramadan toe.
Madjlies Moesliemien Suriname
Hadji L. Ronodimedjo (voorzitter)

error: Kopiëren mag niet!