Leerlingen OS Gijsbertusschool verdrietig om ‘verkochte’ speelveld

De leerlingen van de OS Gijsbertusschool hebben verdriet. De toegang tot het speelveld van de school is hun ontzegd. Het veld werd jarenlang gebruikt om gymlessen  te verzorgen.  Drie jaar geleden werd bekend dat het schoolterrein door de toenmalige regering zou zijn toegewezen aan een stichting die vermoedelijk beheerd wordt door Salam Somohardjo.  Het terrein is vermoedelijk doorverkocht. De nieuwe eigenaar, een Chinees, is het afgelopen weekeind gestart met het uitvoeren van beheersdaden op het schoolterrein.  Maandagmorgen bemerkte het onderwijzend personeel en de leerlingen tot hun schrik dat het terrein volledig is omrasterd en elke toegang geblokkeerd is. Bouwlieden die werkzaamheden verrichten op het terrein konden aan het personeel van de school niet duidelijk maken wie hun opdrachtgever is. Gymlerares Cindy Sastro was genoodzaakt tussen de bomen en de geparkeerde wagens op een piepklein deel van het verhardde schoolterrein gymlessen te verzorgen. ‘Dat vinden wij niet leuk,’ zegt leerlinge Sade aan Dagblad Suriname. ‘Waarom moeten ze dit met ons doen, waarom mogen wij niet gymen ? Het is de bedoeling dat zij de scholen die in de naaste omgeving liggen zullen vragen om gebruik te mogen maken van hun veld. Dat is lastig, omdat de andere scholen ook een vol rooster hebben en met moeite een vrij uurtje  kunnen afstaan. Maar de leerlingen moeten verantwoord gymen op een goed veld, om ze een cijfer te kunnen geven, zegt Sastro. Juf Kamperveen maakt zich zorgen om deze ontwikkeling. ‘Als men zegt dat de jeugd het volk is van morgen, waarom gaat men dan zo om met deze schoolkinderen. Hebben ze geen recht op gymonderwijs ?“ Sade en klasgenote Kartana hopen dat minister Shirley Sitaldien van Onderwijs en Volksontwikkeling hun  helpen dat ze hun verkochte speelveld terug krijgen.

error: Kopiëren mag niet!