Leerlingen OS Zanderij moeten betalen om naar toilet te gaan

Enkele verontruste ouders doen hun beklag dat leerlingen van OS Zanderij elke keer SRD 1 moeten betalen om naar toilet te gaan. De groep ouders meent dat deze praktijk niet door de beugel kan. Zij vragen zich af waarom het ministerie niet zorgt voor genoeg personeel, indien dat de reden is dat er betaald moet worden. ‘Er zijn zoveel mensen die dringend een baan nodig hebben. Waarom worden zij niet in dienst genomen’, vragen de ouders zich af.
De meeste ouders kunnen aan de kinderen niet eens geld meegeven om eten te kopen op school, laat staan ze toiletgeld toe te stoppen. Het is de ouders niet bekend waarom de kinderen zoveel moeten betalen. “Het kon desnoods een kwartje zijn, maar een SRD is teveel”, zegt een boze ouder.  Het is regentijd. Met de regen en het koudere weer moeten leerlingen meerdere keren naar het toilet. Dat betekent dat de leerlingen meer dan SRD 1 moeten betalen. De ouders hopen dat er maatregelen worden getroffen door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. De ouders hebben hun beklag nog niet gedaan bij de directie. Ondanks herhaalde pogingen van Dagblad Suriname kon de leiding van de school niet bereikt worden voor commentaar.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: