Hevige regenval zet Kampong Baroe blank

Door de hevige regenval van gistermiddag is het zuidelijk deel van het ressort Kampong Baroe in het district Saramacca ondergelopen. Behalve de regen heeft het voor een moment ook krachtig gewaaid, met als gevolg dat de dakbedekking van een bewoner het moest ontgelden. De harde wind resulteerde ook erin dat vooral de bananenaanplanten schade hebben opgelopen. De bomen zijn omgevallen. Ook de groenteaanplant van landbouwers is onder water gelopen.
Het PL-assembleelid, Deepak Chitan, die zich ter plekke oriënteerde, gaf Dagblad Suriname mee dat vele afvoertrenzen zijn dichtgeslibd. Dit zou volgens hem de oorzaak zijn van het blank liggen van het gebied. Het water was zodanig hoog op de weg dat delen van de bermen zijn weggespoeld door het stromend water. Voor de slachtoffers van de rukwinden zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen. Zij zijn voorlopig voorzien van een geïmproviseerde dakbedekking.
Het assembleelid heeft ook burgervader Arunkumar Ramdhani op de hoogte gebracht van de situatie. Tegenover Dagblad Suriname verklaarde Ramdhani dat vandaag vroeg een graafmachine gedirigeerd zal worden naar het ondergelopen gebied om de afvoerkanalen op te halen. Het bevreemdt hem dat slecht Kampong Baroe onder water is gelopen, terwijl het gebied wel degelijk hoog ligt. De burgervader heeft het vermoeden dat er sprake moet zijn van een verstopping in de straatlozingen. Hij verzekert de burgerij dat de problematiek vandaag aangepakt zal worden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!