Deepak Chitan: ‘Ik vind het makkelijker met een NV te werken’


‘Ik speel geen spelletje als wat de mensen van andere partijen denken. Ik heb niet de mentaliteit van anderen,’ reageerde het PL-assembleelid Deepak Chitan uit Saramacca tegenover Dagblad Suriname. Hij heeft namelijk een stuk perceel aan het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling afgestaan voor het opzetten van een middelbare schoolcomplex. Deze handeling van hem wordt sterk in twijfel getrokken door verschillende personen. Zo wordt beweerd dat Chitan zich middels het oprichten van eenmans-stichtingen gronden van de Staat zou hebben toegeeigend en een deel hiervan zogenaamd weer heeft gedoneerd aan het ministerie van Onderwijs. Chitan doet wel uit de doeken een Naamloze Vennootschap, een NV, opgericht te hebben waarvan hij de enige aandeelhouder is. ‘Ik vind het makkelijker om via een NV te werken.’
Gedocumenteerd geeft de politicus te kennen dat hij een perceel groot 3.8 hectare voor een bedrag van Euro 62.500 heeft gekocht van de familie Premnath Harnam. Het staat op naam van zijn NV, namelijk NV Keylargo International. Dit perceel staat aan de Mahoweg # 2. Volgens hem betreft het een grondhuurperceel. Slechts een deel hiervan namelijk 4.988 vierkante meter heeft hij aan het ministerie van Onderwijs afgestaan. Dit geschiedde  op 17 februari 2012. De politicus vond het niet nodig om het stuk terrein te verhuren aan Onderwijs. ‘Waarom moet ik geld maken op onderwijs. Ik heb niet de mentaliteit van anderen.’
Chitan die als ambtenaar verbonden is aan het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer in het district Saramacca geeft wel toe samen te werken met een stichting uit het buitenland maar weigerde de naam daarvan op te sommen. Dat deze stichting gronden verkregen zou hebben van de Staat, verwijst hij naar het rijk der fabelen.
Als jongen heeft hij ook aan den lijve ondervonden dat het een hele opoffering is om de middelbare school in Paramaribo te bereiken. Toen hij te horen kreeg dat Onderwijs naarstig op zoek is naar een stuk terrein voor het opzetten van een middelbare schoolcomplex heeft hij naar zijn zeggen geen moment geaarzeld. ‘De kinderen moeten al om 4 uur opstaan en tal van ontberingen doorstaan. Waarom mag ik geen stuk grond doneren?’ stelde hij retorisch de vraag. ‘Het is niet het geval dat ik iets van de Staat heb gekregen en deze weer geef aan de Staat.’ Volgens het assembleelid betreft het slechts een sociale daad welke hij verricht heeft.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!