Cherelny Baabo wint voj-speechcontest

Rosebel Goldmines heeft samen met Junior Chamber International (JCI) Nilom een spreekcontest georganiseerd voor de leerlingen van het derde en vierde leerjaar van Mulo/Lbgo Brokopondo. Op zaterdag 14 juli vond de finale plaats waaraan 15 leerlingen hebben meegedaan. De leerlingen hebben gesproken over actuele problemen die betrekking hebben op het district Brokopondo. De winnaars van de speechwedstrijd zijn Cherelny Baabo (1ste), Rosito Pansa (2de), Brigitte van Ewijk (3de), Rondjonne Poeketie (4de) en Heaven Huur (5de).
De spreekwedstrijd had onder meer als doel de spreekvaardigheid te stimuleren, leerlingen klaar te maken om te participeren in discussies, kennis van de leerlingen te  bevorderen over de onderwerpen en leerlingen in staat te stellen hun mening te presenteren over actuele problemen waarmee zij te kampen hebben in hun woongebied. Hiertoe zijn  er trainingen verzorgd door JCI op het gebied van samenstelling van een speech, spreekvaardigheid, lichaamshouding, lichaamstaal en taalgebruik. Ook zijn er motivatiesessies gehouden met de leerlingen.

error: Kopiëren mag niet!